Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Український рецепт домашнього приготування соковитого м’яса з духмяним ароматом трав та спецій – поживна страва та чудова окраса до святкового столу. Покроковий опис, детальні пояснення та корисні кулінарні поради від традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

м’ясо свинина (корейка)…….1 кг.
цибуля ріпчаста…….1 шт. (~100 гр.)
часник…………….5 зубчиків (~25 гр.)
морква…………….1 шт. (~125 гр.)

кріп зелень…………~20 гр.

за бажанням
масло…………..50 гр.
сіль……………за смаком (~5-6 гр.)
цукор…………..за смаком (~2-3 гр.)
перць чорний мелений……за смаком
лавровий листок…….2 шт.
виноградний або яблучний сік (світлий)

Час приготування: ~ 1,5 год.

Кількість порцій: ~ 10

Енергетична цінність: 384 ккл/100 г. Білки – 13,7 гр., жири- 36,5 гр.

Складність: середня

Інструменти та кухонний інвентар:  ніж, глибокий посуд для маринування, деко для запікання, піч, рукав для запікання

Спосіб приготування:

1. М’ясо ретельно миємо у холодній воді, даємо рідині стекти, обережно промокаємо паперовим чи тканинним рушником.
2. Натираємо корейку з усіх боків, за бажанням, сіллю, цукром, перцем. Етнокук нагадує, що це не є обов’язково, цукор та спеції лиш підсилять смакові якості м’яса.
3. Часник та цибулю нарізуємо невеликими повздовжніми шматочками, моркву – кружальцями, зелень кропу дрібно нарізуємо.
4. З усіх боків шматка м’яса робимо ножем часті проколи вглиб на відстані 1 см. та запихаємо у них шматочки часнику і цибулі. Моркву викладаємо зверху, посипаємо кропом, даємо постояти 1 год. (можна в холодильник на ніч).
5. М’ясо ставимо в рукав для запікання, додаємо лавровий листок, за бажанням сік, підв’язуємо краї рукава та ставимо в розігріту піч (180 C газова, 170 C електрична на режимі конвекції) на 1,5 год. Для перевірки готовності корейки потрібно обережно проткнути її довгою зубочисткою і подивитися, чи витікає з середини сік (якщо готова – зубочистка буде суха). Перед закінченням слід вийняти м’ясо з рукава і дати підрум`янитися ще ~5 хв.
6. Готову корейку нарізуємо повздовжними шматками і подаємо до овочевого гарніру, каш, з соусами, цвиклями. Можна вживати в холодному та гарячому вигляді.

Смачного ^.~

Примітки та кулінарні поради від української кухні Етнокук:

  • корейка – м’ясо з тканин вздовж спинної сторони грудної клітки, свиняче або яловиче. Може бути на кісточці або окремо цілим шматком. До його складу входять мінеральні речовини і білки, що містять незамінні амінокислоти (лізин, метіонін, триптофан). Свинина містить вітаміни групи В (особливо В 12), цинк, залізо, магній і калій, а жир – арахідонову кислоту, ненасичені жирні кислоти і селен.
  • м’ясо можна маринувати у 20 гр. соєвого соусу, тоді кількість солі слід зменшити
  • цукор можна брати будь-який (буряковий, тростиновий, кокосовий), уникати штучних підсолоджувачів
  • для більшої ароматності можна додати перед запіканням чорний перець горошком, зерна кумину та сухий базилік

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>