- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Суп з лисичками та галушками з цільнозерновго борошна

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

1-ukrajinskyj-sup-z-lysychkamy-z-ovochamy-i-zelennyu-retsept-etnokuk [2]

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

вода…………..1 л
гриби лисички………150 г
морква………………..80 г
горох…………………100 г
олія рослинна (соняшникова)……………..50 мл
квасок ……………….20 г., за смаком
цибуля ріпчаста……………………..50 г., за смаком
пастернак………………………50 г., за смаком
цибуля зелена ……………….10 г., за смаком
зелень кропу, петрушки…………..~20 г., за смаком
сметана ……………….50 г., за смаком
чорний перець горошком…………………4-5 шт., за смаком
лавровий листок……………………….1-2 шт., за смаком
Сирні галушки з цільнозерновим борошном [3] (рецепт) …………………~100 г (~1 порція)

1-sup-lysychky-morkva-horoh-ovochi-travy-smetana-etnokuk [4]

Час приготування:  1 год.

Кількість порцій: ~ 5

Складність: просто

Інструменти та кухонний інвентар:  ніж, кухонна дошка, дерев’яна ложка, каструля керамічна або емальована 2 л, марля або полотняна серветка, плита, сковорідка

Спосіб приготування:

1.

2-lysychky-hryby-lilya-tyazhka-etnokuk [5]

Підготовлюємо всі інгредієнти для приготування легкого українського овочевого супу з грибами лисичкими від традиційної етнічної кухні Etnocook. Овочі миємо, моркву чистимо від лушпиння. Лисички миємо у проточній холодній воді, замочуємо глибокому посуді в злегка підсоленій холодній воді (1 ст.л. солі на 2 л. води) на 5 хв. Воду зливаємо, ретельно вимиваємо гриби у проточній воді і чистимо гострим ножем залишки землі та неякісні місця.

2.

3-lysychky-retsept-v-ekolohichnomu-hlynyanomu-horschyku-etnokuk [6]

Заливаємо підготовані лисички водою у глибокій каструлі і варимо ~30 хв. на маленькому вогні після закипання, постійно знімаючи піну.

3.

5-ovochi-horoh-morkva-petrushka-krip-hrybna-yushka-retseppt-etnokuk [7]

Нарізуємо моркву кільцями, дрібно нарізуємо зелень.

4.

6-tsybulya-do-lysychkovoho-supu-ukrajinskyj-retsept-etnokuk [8]

Цибулю дрібно нарізуємо та підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.

7-zolotysta-pidsmazhena-tsybulya-ukrajinski-retsepty-etnokuk [9]

5.

8-vyjmajemo-lysychky-z-keramichnoho-horschyka-lilya-tyazhka-etnokuk [10]

Дістаємо гриби з каструлі, даємо стекти воді, бульйон окремо проціджуємо через марлю, каструлю ретельно миємо

6.

9-pidsmazheni-lysychky-z-tsybuleyu-ukrajinska-kuhnya-etnokuk [11]

Лисички додаємо до цибулі, вимішуємо, злегка підсмажуємо на малому вогні (~10 хв.), постійно помішуючи

13-pidsmazheni-hryby-lysychky-jizha-ukrajinskyj-kulinarnyj-blog-etnokuk [12]

7.

10-zelenyj-horoshok-dlya-hrybnoho-supu-lilya-tyazhka-retsepty-etnokuk [13]

Відціджений бульйон переливаємо в чисту каструлю, додаємо горошок, доводимо до закипання, зменшуємо вогонь до мінімального.

8.

11-morkva-v-lysychkovyj-sup-oranzhevi-produkty-knyha-retseptiv-etnokuk [14]

Додаємо нарізану моркву, варимо під закритою кришкою ~10 – 15 хв. на маленькому вогні

9.

12-zelen-v-sup-z-hrybamy-lysychkamy-ukrajina-retsept-lilya-tyazhka-etnokuk [15]

Додаємо нарізані стебла кропу та петрушки.

10.

14-dodajemo-lysychky-do-hrybnoho-supu-etnokuk [16]

Підготовані обсмажені лисички з цибулею додаємо до зварених овочів, вимішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.

11.

15-halushky-tsilnozernove-boroshno-do-supu-z-lysychok-narodni-retsepty-etnokuk [17]

Додаємо окремо зварені сирні галушки, приготовані за рецептом Etnocook Сирні галушки з цільнозерновим борошном [3]

12.

16-kvasok-i-ovochi-v-supi-z-lysychkamy-ukrajinskyj-kulinarnyj-portal-etnokuk [18]

Висипаємо в каструлю дрібно нарізаний квасок, вимішуємо, знімаємо каструлю з вогню.

13.

17-ukrajinskyj-sup-z-lysychkamy-i-smetanoyu-etnokuk [19]

Грибна юшка з лисичками і галушками за українським рецептом від традиційної кухні Етнокук подається гарячою, за бажанням додається сметана та зелень. Добре смакує з булками на хмелевій заквасці [20] , хлібом на заквасці [21]

Примітки від Etnocook: