- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Сочники житні

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Сочники з житнього тіста [2]

Сочники з житнього тіста

Складники:

Для тіста:

борошно житнє…………………600 гр
масло вершкове……………….200 гр
цукор……………………………….100 гр.

яйця…………………………………1 шт
сіль…………………………………..10 гр
розпушувач тіста або сода…………………..2 ч.л розпушувачу або 1 кавова ложка соди
сметана…………………………..150 гр
вода……………………………….50 гр
мак………………………………….2 ст.л.

Для начинки:

сир………………………………800 гр.
борошно……………………….2 ст.л
цукор…………………………..150 гр
яйця……………………………..1 шт
сіль………………………………20 гр
ванільний цукор……………1 ч.л. або дрібку перетертої ванілі

Для змазування:

яйце куряче………………….1 шт.
молоко……………………….1 ст.л.

Час приготування: 1 год

Кількість порцій: ~20 шт

Складність: середня

 

Приготування:

1.

робимо плястерки з житнього тіста [3]

робимо плястерки з житнього тіста

Борошно просіюємо, вимішуємо з розпушувачем. В розтоплене масло додаємо яйця, цукор і розтираємо. До розтертої маси додаємо сметану, сіль, мак, всипаємо борошно і вимішуємо тісто, доливаючи при потребі води. Тісто кладемо на 10 хв. в холодильник, потім ще раз обминаємо і розкачуємо товщиною 0,5 см на посипаній борошном поверхні. Склянкою виробляємо плястерки круглої форми.

2.

кладемо начинку для сочників [4]

кладемо начинку для сочників

Для начинки сир перетираємо через сито або дуже добре розминаємо товкачем, вимішуємо з борошном, цукром, яйцями, солимо та додаємо ванільний цукор. На плястерок ставимо 1 ст.л. начинки

3.

накриваємо сочники [5]

накриваємо сочники

На плястерку начинку можна просто накрити, не притискаючи краї або притиснути, залишивши проміжок посередині або заліпити, а потім прорізати щілину

4.

сочники з яйцем для змазування [6]

сочники з яйцем для змазування

Зверху змазуємо сочники розтертим з молоком яйцем

Смачного!

сочники [7]

сочники

Примітки:

[8]