Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Сочники з житнього тіста

Сочники з житнього тіста

Складники:

Для тіста:

борошно житнє…………………600 гр
масло вершкове……………….200 гр
цукор……………………………….100 гр.

яйця…………………………………1 шт
сіль…………………………………..10 гр
розпушувач тіста або сода…………………..2 ч.л розпушувачу або 1 кавова ложка соди
сметана…………………………..150 гр
вода……………………………….50 гр
мак………………………………….2 ст.л.

Для начинки:

сир………………………………800 гр.
борошно……………………….2 ст.л
цукор…………………………..150 гр
яйця……………………………..1 шт
сіль………………………………20 гр
ванільний цукор……………1 ч.л. або дрібку перетертої ванілі

Для змазування:

яйце куряче………………….1 шт.
молоко……………………….1 ст.л.

Час приготування: 1 год

Кількість порцій: ~20 шт

Складність: середня

 

Приготування:

1.

робимо плястерки з житнього тіста

робимо плястерки з житнього тіста

Борошно просіюємо, вимішуємо з розпушувачем. В розтоплене масло додаємо яйця, цукор і розтираємо. До розтертої маси додаємо сметану, сіль, мак, всипаємо борошно і вимішуємо тісто, доливаючи при потребі води. Тісто кладемо на 10 хв. в холодильник, потім ще раз обминаємо і розкачуємо товщиною 0,5 см на посипаній борошном поверхні. Склянкою виробляємо плястерки круглої форми.

2.

кладемо начинку для сочників

кладемо начинку для сочників

Для начинки сир перетираємо через сито або дуже добре розминаємо товкачем, вимішуємо з борошном, цукром, яйцями, солимо та додаємо ванільний цукор. На плястерок ставимо 1 ст.л. начинки

3.

накриваємо сочники

накриваємо сочники

На плястерку начинку можна просто накрити, не притискаючи краї або притиснути, залишивши проміжок посередині або заліпити, а потім прорізати щілину

4.

сочники з яйцем для змазування

сочники з яйцем для змазування

Зверху змазуємо сочники розтертим з молоком яйцем

Смачного!

сочники

сочники

Примітки:

  • замість води можна взяти відповідну кількість сметани і замішувати тісто тільки на сметані
  • борошно можна взяти половину житнього, а половину пшеничного
  • борошно в начинці можна замінити манною крупою
  • після випікання охолодити сочники бажано на решітці, щоб уникнути деформації

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

1 коментар
  1. lilka коментує:

    Приготування сочників в спільноті Etnocook в LJ
    http://etnocook.livejournal.com/12753.html

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>