- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Сочевиця з тушкованими овочами

сочевиця з тушкованими овочами [1]

сочевиця, тушковані овочі (морква, кабачок), томатна паста, вода, зелень

Складники:

сочевиця………………………….400 гр.

вода………………………………….1 л

кабачки…………………………….300 гр

морква…………………………….100 гр

олія рослинна (соняшникова)………….50 мл

томатна паста………………….100 гр.

сухі спеції: базилік, орегано, чорний мелений перець, паприка, зерна гірчиці, лавровий лист, чорний перець горошком, перець духмяний горошком

свіжа зелень зелень кропу та петрушки

сіль за смаком

Час приготування: 5 год. на замочування+~45 хв. на приготування

Кількість порцій: 3

Приготування:

1. Сочевицю миємо в трьох водах і замочуємо в холодній воді на 4 – 5 годин.

2. Відмочену сочевицю миємо, заливаємо водою (прибл. 1 л.), солимо, додаємо лавровий листок, перець духмяний та перець горошком, доводимо  до кипіння та варимо на малому вогні під щільно закритою кришкою прибл. 30 хв. (до розм’якшення). Зварену сочевицю відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

варимо сочевицю з спеціями [2]

варимо сочевицю з спеціями

3. Овочі ретельно миємо, чистимо, нарізуємо моркву кружальцями, а кабачок кубиками.

4. На сковорідці розігріваємо олію, додаємо сухі спеції, коли спеції почнуть характерно тріскати, додаємо моркву, вимішуємо.

морква тушена [3]

морква в розігрітій олії

5. Додаємо нарізані кубиками кабачки, вимішуємо.

кабачок кубиками [4]

кабачок кубиками з морквою

6. До овочів додаємо томатну пасту.

овочі з томатною пастою [5]

додаємо томатну пасту до овочів

7. Ретельно вимішуємо овочі з томатною пастою та доливаємо води для тушкування (1/2 склянки)

тушкуємо овочі [6]

тушкуємо овочі в томатному соусі

8. Коли овочі розм’якнуть, солимо їх, вимішуємо з сочевицею та прикрашаємо зеленню.

сочевиця з овочами [7]

сочевиця, тушкована морква, тушковані кабачки, томатний соус

Як м’ясний гарнір до сочевиці вдало підійде куряча печінка з гвоздикою [8]

Смачного ^.^

 

Примітки:

Більше дізнатися про сочевицю і її властивості можна зі статті Сочевиця (Lens) [9]