- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Форель, фарширована апельсинами

[1]

Складники:

риба форель………………….1,8 кг.

сметана…………………………200 гр.

цибуля……………………………2 шт. середніх розмірів

апельсини……………………….3 шт. середніх розмірів

лимон……………………………..1 шт. середніх розмірів

сіль морська, перець чорний мелений, перець чорний горошком (5-7 шт.), перець духмяний горошком (5-7 шт.), лавровий листок (3 шт.), розмарин (сухий – 1 ч.л., свіжий – 1-2 гілочки)

Спосіб приготування:

1. Помиту почищену рибу форель натерти сіллю.

2. Змішати сметану, сіль та спеції, нанести соус на рибу, включно з черевною порожниною.

4. Один апельсин почистити від шкірки, нарізати квадратиками і начинивши черевце, зашити його білими нитками.

5. Нарізати цибулю, два апельсини та лимон плястерками і обкласти форель з усіх боків. Покласти замариновану рибу в холодильник на 2-3 год.

6. Замариновану рибу обгортаємо в фольгу та ставимо в розігріту 200º С духовку на 30-40 хв. (в електричних духовках вибираємо режим “конвекція”).

7. Знімаємо фольгу і ставимо рибу назад в духовку для підрум’янення на 10-15 хв. Подаємо з винним соусом.

 

Смачного ^.~

 

Ліля Тяжка