- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Роль записника в процесі схуднення

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати статтю [1] про перші кроки планування здорового харчування від українського сайту традиційної етнічної кухні Etnocook [2], автор Ліля Тяжка [3], всі права захищено.

radoschi-v-zhytti-etnokuk [4]

Де мрії, а де втілення їх в життя, фото Ліля Тяжка [5] для традиційної української кухні Етнокук [2]

Продовження циклу статей про поступове пострункішання [6] від традиційної етнічної кухні Etnocook для тих, хто став на шлях свідомого ставлення до харчування та здорового способу життя. Серед насправді великого вибору засобів запису та контролю виконання виписаного, поговоримо саме паперовий записник.

Варто звернути увагу, що, перш за все, перед початком складання плану харчувань та тренувань, слід проконсультуватися зі своїм лікарем, особливо якщо у вас наявні захворювання, та враховувати алергії і протипоказання при плануванні прийомів їжі. Надана інформація не замінює консультації або медичного обслуговування кваліфікованого медичного працівника і не є медичною діагностикою чи лікуванням. Перш ніж вносити зміни у дієту чи спосіб життя, слід проконсультуватися з спеціалістом.

Отже, після ретельного аналізу бажання позбутися зайвих кілограмів слід почати реалізовувати свої мрії та перетворювати їх в реальну досяжну мету. Для цього необхідне бажання, твердий намір довести почату справу до кінця, великий запас терпіння та деякі інструменти, які полегшать втілення задуманого. І, для початку, слід визначитися, як саме фіксуватиметься інформація – а це у даному питанні один з найголовніших пунктів.

Для чого вести записи

Вважається, що задумане слід чітко сформулювати і виписати. Цьому присвоюють і містичні властивості, і вплив на підсвідомість. Можливо, серйозне ставлення до записаного спричинене досить довгим періодом, коли папір був розкішшю, а освічені люди – рідкістю та поважалися в суспільстві. Як би там не було, записувати мету, проміжкові цілі, терміни та прогрес потрібно, а дещо з цього слід робити від руки.

Паперовий записник

zapysnyk-vaha-etnokuk [7]

Вибираємо записник, фото Ліля Тяжка [5] для традиційної української кухні Етнокук [2]

Тут є широкий вибір будь-якого зручного формату і підбирається він індивідуально. Від альбомів, великих книжкоподібних зошитів до маленьких кишенькових блокнотів. Найзручнішим вважається середній розмір записника, який зручно взяти при потребі з собою або й завести їх два – один стаціонарний, а інший переносний. Виписати основні дані [8], мету, план, терміни виконання. А також схему тренувань, харчування, рецепти [9]. Підібрати варто такий, який насправді захочеться вести, хоча б час від часу, а найбажаніше регулярно. Він супроводжуватиме при виконанні запланованих пунктів, буде своєрідною мотивацією та певною обіцянкою самому собі не здатися і пройти весь задуманий шлях.

Особистий щоденник

Якщо, в принципі, теоретично всю попередню інформацію можна вести в електронному форматі, то певні власні роздуми рекомендують виписувати від руки в окремий зошит, який ніхто не бачить. І робити це найкраще щодня для досягнення найкращого результату, розуміння причин труднощів та сумнівів, які, безсумнівно, будуть виникати в тій чи іншій мірі. А також це буде місце для особистих фантазій та бажань, роздумів, подяки та радощів. Звісно, дана інформація є дуже конфіденційною та небажаною для сторонніх очей, проте її аналіз може надзвичайно допомогти у досягненні поставлених цілей.

Що б ви не вибрали, наступний крок до досягнення поставленої мети зроблено і варто рухатися далі! ^.~

Ліля Тяжка для Etnocook.com.ua [2]