- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Тунець з бегілою від шеф кухаря ресторану Ambrosia (Мальта)

1.  Філе тунця нарізати порціями та обсмажити на середньому вогні на сковороді для хрусткої скоринки, але щоб всередині м’ясо було м’яким.

2. Готується паста бегіла: товчений часник додають у перемнуті відварені боби та вимішують з дрібнонарізаною петрушкою.

3. Помідори нарізуємо плястерками, підсмажуємо на оливковій олії.

3. Пасту накладаємо на готового тунця, зверху ставимо помідори та засипаємо сухарями з спеціями.

4. Тунця з пастою доготовлюють на грилі та заливають соусом сальса верде.

Приготування соусу сальса верде:

Зелений соус на Wikipedia [1]

соус сальса верде [2]

соус сальса верде

 

Цікаві факти:  Зазвичай до риби подають біле вино, а до мяса – червоне. Тунець – єдина риба, до якої подають червоне вино