- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Приготування Puerco Pibil від Роберта Родрігеса

Мексиканське блюдо Puerco Pibil

Інгредієнти:
свинячий окіст або лопатки,  ………………………….. 2300 г
насіння аннато ……………………………………………… 5 ст.л.
кмину …………………………………………………………… 2 ст.л.
чорний перець (горошок) ………………………………. 1 ст.л.
гвоздика ………………………………………………………… 1 / 2 ст.л.
гвоздичний перець …………………………………………. 8 зерняток
гавайський перець очищений і перемелений ………. 2 шт
апельсиновий сік ……………………………………….. 1 / 2 чашки
оцет …………………………………………………………..  1 / 2 чашки
часник ………………………………………………………….. 6-8 зубчиків (залежно від розміру);
сіль ……………………………………………………………… 2 ст.л.
лимони ………………………………………………………..  5 шт
текіла ………………………………………………………….  на один ковток
Бананові листя (залежно від розміру посуду).

Приготування:
За допомогою товкачика розмолоти в ступці насіння аннато, кмин, чорний перець і гвоздичний перець. Також можна використовувати кавомолку або млинок для прянощів.
Зробити суміш з очищених і дрібно нарізаних гавайських перців з апельсиновим соком, оцтом, часником і сіллю.
Змішати суміш з сухими спеціями. Додати сік п’яти лимонів і трошки текіли.
Помістити свинину в герметичну ємність, залити маринадом. Залишити в холодильнику на 4-6 годин, періодично перемішуючи.
Викласти деко банановими листям. Викласти на них м’ясо, нарізане кубиками по 5 см, полити маринадом. Покрити банановими листям і щільно загорнути у фольгу. Випікати близько 4 годин при температурі 160’С.

[1]P.S.
Якщо хтось не знає, хто такий Родрігес – вам сюди [2]