Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

перловка-рецепт-українська-кухня-етнокук

Рецепт надзвичайно корисної, поживної та смачної української страви Перловка з домашнім сиром та зеленню від кулінарного сайту традиційної етнічної слов’янської кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

перлова крупа (ячмінна крупа)………..230 гр.
вода…………..750 мл
сир свіжий (кисломолочний)………200гр.
масло солодковершкове…….50 гр.
молоко………20 мл.
зелень кропу……..~10 гр., за смаком
зелень петрушки……..~10 гр., за смаком
зелена цибуля……..~10 гр., за смаком
сіль……..~4 гр., за смаком
лавровий лист…..1 шт.

Кількість порцій:2
Час приготування: замочування 2 год.+варіння 30-40 хв.
Складність:легка

2-перлова-каша-з-домашнім-сиром-український-рецепт-етнокук

Спосіб приготування:

1.

3-перловка-засипаємо-в-кастрюлю-український-рецепт--кулінарний-сайт-етнокук

Перлову крупу висипаємо в кастрюлю і заливаємо гарячою водою (1 л, температура ~70-90C).

4-перлова-крупа-додаємо-води-словянська-кухня-рецепт-етнокук

Воду зливаємо. Повторюємо все тричі. Заливаємо свіжою теплою водою (~60С)і даємо постояти 2 години.

5-перлова-крупа-замочуємо-у-теплій-воді--рецепт-етнокук

2.
7-перловка-ячмінна-крупа-зварена--рецепт-кулінарний-блог-етнокук

Відстояну воду зливаємо, заливаємо свіжу (750 мл., ~70-90C), додаємо за бажанням лавровий лист, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо під закритою покришкою до готовності ~30-40 хв. Залишки води зливаємо.

3.

6-перлова-крупа-розтираємо-сир-і-масло-в-ступці--рецепт-кулінарний-блог-етнокук

Розтираємо домашній сир до кремоподібного стану, додавши за бажанням розтоплене масло, сіль і молоко.

4.

8-перлова-крупа-сир-масло--рецепт-кулінарний-блог-етнокук

Сирну масу додаємо до звареної перлової крупи. Додаємо дрібнонарізану зелень, вимішуємо.

5.

перлова-каша-рецепт-україна-кулінарний-блог-етнокук

 

Українську стародавню дієтичну кашу Перлова крупа з свіжим сиром подавати гарячою, добре поєднюється з Грибною підливою, Квашеною капустою з білими грибами, Підливою з курячих сердець, Філе індички тушковане з свіжою та квашеною капустою та зеленню, Стручкова квасоля (лопатки) в сметані з шкварками

Смачного ^.~

Примітки:

  • перлову крупу промивають та замочують у теплій воді, щоб вона не гірчила
  • для ніжнішої консистенції можна перетерти зварене зерно через металеве сито
  • масло замінюється рослинною олією
  • свіжий сир можна брати кисломолочний, бринзу, козячий сир – за смаком

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>