Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Складники:

Тісто: 

борошно пшеничне в.г………………………600 гр.

яйця курячі……………………………..2 шт.

вода………………………………………….100 мл.

молоко………………………………………100 мл.

сіль…………………………………………..10 гр.

Фарш:

яловичина…………………………………250 гр.

свинина…………………………………….200 гр.

баранина…………………………………..250 гр.

цибуля ріпчаста………………………….2 шт. (100 гр)

часник……………………………………….5-10 зубців, за смаком

сіль……………………………………………20 гр.

цукор………………………………………..1 кавова ложка без верху

перець чорний мелений………………за смаком

вода………………………………………..100 мл.

Для варки:

вода………………………..3 л.

сіль…………………………20 гр.

лаврове листя…………………2-5 шт.

Декорація (за бажанням):

зелень кропу

соєвий соус

масло солодковершкове

Кількість порцій: 1,5 кг готових пельменів; ~ 8 порцій

Час приготування: ~ 2,5 год.

Приготування:

1. Борошно ретельно просіюємо, додаємо молоко, воду, яйця, сіль і вимішуємо круте еластичне тісто, яке ставимо на годину розстоятися.

2. Для фаршу м’ясо та цибулю пропускаємо через м’ясорубку, видавлюємо часник, солимо, перчимо, цукримо та вливаємо воду, добре вимішуємо.

3.

пельмені сибірські, виготовлення

робимо пельмені

 Тісто ще раз вимішуємо і розкатуємо до товщини 1-2 мм., склянкою видавлюємо круглі форми, на центр яких ставимо по чайній ложці фаршу і заліплюємо спочатку по краях в формі півмісяця, потім зліплюємо краї і робимо “вушка”.

4. Для варіння беремо на 500 гр. пельменів 3 л. води і 20 гр. солі,  лавровий листок.

5. Готові пельмені заправляємо маслом, додаємо зелень, соєвий соус, сметану, бальзамічний оцет, гострий сир.

Смачного!

пельмені готові

пельмені готові

Примітки:

  • Воду і молоко в тісто бажано додавати холодні, тоді тісто буде еластичнішим
  • Готові незварені пельмені можна заморозити і зберігати в морозилці

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>