Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

готові пампухи

готові пампухи

Складники:
Для тіста:

борошно пшеничне……………….500 гр.
молоко………………………..1 склянка
масло солодковершкове…………..50 гр.
дріжджі……………50 гр.
яйця……………..1 шт.
жовтки……………4 шт.
цукор…………….50 гр.

Для начинки:
мак………………1 склянка
цукор…………….1 склянка

Для приготування:

олія рослинна (соняшникова)…………………….1 склянка

складники для пампухів

складники для пампухів


Спосіб приготування:

1.

до дріжджів просіюємо борошно

до дріжджів просіюємо борошно

Дріжджі вимішуємо з теплим молоком та однією чайною ложкою цукру, ставимо в тепле місце. Коли підійдуть, додаємо решту цукру та просіюємо борошно.

2.

збиваємо білок

збиваємо білок

В яйці відділяємо жовток від білка. Білок в окремому посуді збиваємо віничком.

3.

розтираємо жовтки з маслом

розтираємо жовтки з маслом

В макітрі розтираємо розтоплене масло з жовтками.

 

4.

замішуємо тісто

замішуємо тісто

Додаємо збиті білки та розтерті жовтки до маси з просіяним борошном і вимішуємо пухке еластичне тісто. Ставимо в тепле місце на дві години, щоб підросло.

5.

мак для начинки

мак для начинки

Для начики запарений окрпом на годину мак відціджуємо через марлю і розтираємо з цукром в макітрі до однорідної білуватої маси.

6.

тісто підросло

тісто підросло

Через дві години, коли наше тісто збільшилось в об’ємі вдвічі, ми його ретельно обминаємо і розкатуємо в пласт товщиною 1 см.

6.

накладаємо начинку

накладаємо начинку

На одну половину розкатаного тіста через рівні проміжки накладаємо чайною ложкою начинку.

6.

формуємо пампухи

формуємо пампухи

Накриваємо половину з начинкою другою половиною тіста і склянкою вирізуємо пампушки. Даємо пампухам трохи постояти і підрости.

7.

пампухи

пампухи

У дуже добре підігріту олію на сковорідці ставимо пампухи, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до дуже маленького. Коли пампушки підрум’яняться, перевертаємо на іншу сторону і тримаємо до готовності.

Смачного!

Примітки:

  • слід пам’ятати, що не варто ставити на сковорідку одразу багато пампухів, бо вони ще будуть збільшуватися під час нагрівання
  • олії треба брати багато, так, щоб пампушки могли в ній плавати
  • готові пампухи можна посипати цукром-пудрою і подавати з варенням

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Ви можете слідкувати за коментарями до цієї сторінки підписавшись на RSS 2.0 розсилку.
1 коментар
  1. lilka коментує:

    Ще є такий секрет: якщо подобається акуртна біла полоска, що “оперезує” пампушу, тоді слід спочатку поставити їх у добре прогріту олію на сковорідці і накрити покришкою, а коли станути золотистими – перевернути і готувати далі на відкритій сковорідці

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря