- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Облизні

Облизні [1]

Облизні

Складники:

сироватка – 250 гр (1 склянка)

борошно пшеничне – 700 гр

горіхи грецькі- 150 гр

олія рослинна (соняшникова)- 1 склянка

цукор – 1 склянка

цукрова пудра, мед – за смаком

облизні складники [2]

облизні складники

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 10

Складність: висока, потребує практики та навиків

 

Спосіб приготування:

1. Просіюємо борошно, додаємо дрібку солі, цукор, 1 столову ложку олії, доливаємо сироватку і замішуємо тісто такої консистенції, як на вареники. Накриваємо його серветкою і даємо постояти 15 хв.

2.

плястерки тіста з горіхом [3]

плястерки тіста з горіхом

Тісто ще раз обминаємо і тонко (~2-3 мм.) розкатуємо на посипаній борошном поверхні. Маленькою склянкою (чаркою) виробляємо плястерки і посередині ставимо шматок горіха.

3.

формуємо облизень [4]

формуємо облизень

Кружечок тіста акуратно заліплюємо і формуємо маленький облизень, який формою нагадує вареник.

облизні сформовані [5]

сформовані облизні

4. На сковорідці розігріваємо олію і кладемо сформовані облизні так, щоб вони не доторкалися одне до одного. Смажимо з обох боків у великій кількості олії (так, щоб облизні в ній плавали) до золотистого кольору.

Готові облизні можна полити медом та посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Облизні готові! [6]

Облизні готові!

Примітки:

– замість сироватки дуже добре взяти квас, але це повинен бути справжній домашній квас;

– дуже смачними получаються облизні зроблені на маслянці замість квасу чи сироватки.