Нут з грибами і сиром
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

нут з грибами

нут з грибами

Складники:
горох нут білий (європейський)…………..300 гр.
гриби (напр. білі, червоняки)……………200 гр.

цибуля ріпчаста………………..50 гр.
часник………………………2-3 зубчики, за смаком
олія рослинна (соняшникова)……..5 ст.л.
сир твердий……………………150 гр.
сіль…………за смаком
перець……….за смаком
зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля)….за смаком

Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 год. вимочування+2 год. варіння+30 хв. приготування
Складність: просто

Спосіб приготування:
1.

нут

білий горох нут варений

Горох нут заливаємо холодною водою на 10-12 год. (можна на ніч), промиваємо, заливаємо свіжою водою і варимо до готовності на невеликому вогні ~2 год., щоб був м’яким. За тридцять хвилин до кінця варіння солимо, тоді горошини будуть цілими і не розваряться.

2.

гриби до нуту

гриби до нуту

Цибулю дрібно нарізуємо, пасеруємо в олії на сковорідці, додаємо нарізані кубиками зварені гриби, солимо та перчимо за смаком.

3.

нут з грибами

нут з грибами

До грибів додаємо нут, товчений часник, дрібнонарізану зелень, вимішуємо.

4.

натираємо на крупній тертці сир

натираємо на крупній тертці сир

Горох нут з грибами викладаємо у вогнетривку змазану жиром форму, натираємо зверху твердий сир і ставимо в духовку 200 С на 15 -20 хв.

5.

готовий нут з грибами і сиром

готовий нут з грибами і сиром

Смачного!

Примітки:

  • при замочуванні рівень води повинен бути на одну скляку вище за рівень бобів – нут дуже активно поглинає рідину
  • не можна замочувати нут в теплій воді – він буде твердим після варіння
  • варений нут найкраще використовувати одразу після варіння

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>