- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Налисники

Фото клікабельне, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецеп [1]т [1]

[2]

Складники:

борошно пшеничне в\г…………………500 гр.

молоко коров’яче…………………………1 л.

яйця курячі (жовток)……………………………….5 шт.

яйця курячі (білок)……………………………………1 шт.

масло……………………………………………..50 гр.

ванільний цукор……………………………….5 гр.

сіль, цукор……………………….за смаком, небагато

олія рослинна (соняшникова)……………….1 склянка

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 4

Складність:  середня

Спосіб приготування:

1. Жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, маслом. Окремо збиваємо білок в пухку масу.

2. До розтертих жовтків вливаємо молоко, добре збиваємо віничком або міксером, додаємо білки.

3. На добре розігріту сковорідку з олією наливаємо невеликими порціями тісто налисників і даємо йому розтектися по всій поверхні, легенько повертаючи сковорідку в сторони. Смажимо з обох боків до золотавого кольору тоненькі налиснички.

Перед подачею на стіл, можна посипати готові налиснички цукровою пудрою, полити шоколадом, додати кокосову стружку.

Смачного!

Примітки: