- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Морський окунь, запечений в фользі

морський окунь [1]

морський окунь

Складники:

Риба морський окунь – 1 шт.

кукурудза цукрова консервована – 1 склянка

лимонний сік – 2 ч.л

оливкова олія – 2 ст.л.

кефір – 3 ст.л.

свіжа зелень чебрецю та зелена цибуля

сіль, перець чорний мелений – за смаком

 

Кількість порцій: 2

Час приготування: ~ 1 год.

 

Спосіб приготування:

1.

підготовлюємо рибу [2]

підготовлюємо рибу

Рибу ретельно миємо, очищуємо від луски та нутрощів, відрізаємо голову. Якщо риба заморожена, то розморожувати найкраще в холодильнику або при кімнатній температурі. Занурювати в холодну воду чи розморожувати в мікрохвильовій печі не рекомендується, бо риба буде менш соковита.

2.

червона риба, натерта зеленню [3]

червона риба, натерта зеленню

Підготовлену рибу поливаємо лимонним соком, солимо та перчимо, натираємо дрібнонарізаною свіжою зеленню чебрецю та цибулі, які попередньо вимішуємо з оливковою олією.

3.

додаємо кефір [4]

додаємо кефір

Додаємо кефір.

4.

риба з складниками [5]

риба з складниками

До риби додаємо кукурудзу, всі складники вимішуємо та даємо настоятися ~10-15 хв.

5.

загортаємо у фольгу [6]

загортаємо у фольгу

Загортаємо рибу разом з складниками в фольгу та запікаємо в духовці ~35 хв., в режимі конвекції ~30 хв.

Смачного!

Риба червоний окунь морський запечена в фользі з кукурудзою [7]

Риба червоний окунь морський запечена в фользі з кукурудзою