- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Морозиво вершкове домашнє

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

морозиво вершкове [2]

морозиво вершкове

Складники:

вершки з коров’ячого молока……………1 скл.

жовтки з курячих яєць………………………2 шт.

цукор……………………………………………1/2 склянки

ванільний цукор……………………………..10 гр.

ягоди (суниці, чорниці і т.д)………………..за бажанням

 

Кількість порцій: 2

Час приготування: 20 хв+заморожування ~5-6 год.

Складність: просто

складники для морозива [3]

складники для морозива

Приготування:

1.

збита маса на морозиво [4]

збита маса на морозиво

Всі складники ретельно збиваємо в пухку масу.

2.

підігріваємо масу для морозива [5]

підігріваємо масу для морозива

Збиту масу ставимо на середній вогонь і весь час помішуємо, аж поки вона не почне гуснути, до кипіння не доводимо.

3.

проціджуємо майбутнє морозиво [6]

проціджуємо майбутнє морозиво

Коли вистигне, проціджуємо через марлю або ситечко і ставимо в морозилку на ~5-6 год., температура повинна бути приблизно -20С. Спочатку через кожних пів години слід перемішувати майбутнє морозиво, бажано дерев’яною ложкою.

Декоруємо готове морозиво ягодами.

Смачного!

готове вершкове морозиво з ягодами [7]

готове вершкове морозиво з ягодами

 Примітки: