Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

морозиво молочно-шоколадне

морозиво молочно-шоколадне

Складники:

молоко коров’яче……………….0,5 л.

жовтки з курячих яєць…………………..3 шт.

білок з курячого яйця…………………1 шт.

цукор…………………………………………….100 гр.

шоколад…………………………………………50 гр.

ваніль……………………………………….за смаком

морозиво складники

морозиво складники

Кількість порцій: 2

Час приготування: 20 хв+заморожування ~5-6 год.

Складність: середня

 

Спосіб приготування:

1.

змішуємо молоко з шоколадом

змішуємо молоко з шоколадом

Шоколад натираємо на терці, додаємо жовтки, цукор, ваніль, вливаємо підігріте молоко (60 С). Збиваємо віничком або міксером, ставимо на середній вогонь, весь час помішуємо, коли почне гуснути – забираємо з плити, даємо охолонути, проціджуємо через ситечко або марлю.

 

2.

збиваємо масу морозива з білком

збиваємо масу морозива з білком

Білок збиваємо, доливаємо до нього морозиво, ще раз збиваємо.

 

4.

порція морозива

порція морозива

Морозиво розливаємо в порційні тарілки та ставимо в морозильну камеру на ~5-6 год., температура повинна бути приблизно -20С. Спочатку через кожних пів години слід перемішувати майбутнє морозиво, бажано дерев’яною ложкою.

Смачного!

порція шоколадного морозива

порція шоколадного морозива

Примітки:

  • слід дотримуватися даних пропорцій складників – при надлишку молока морозиво буде рідким, матиме гіршу консистенцію і швидко танутиме
  • для заморожування можна взяти скляні форми з спеціального скла для морозильних камер або інший спеціальний посуд, можна пластиковий. Можна також взяти посуд великого розміру на всю масу, а порції викладати окремо після заморожування

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>