- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Млинці з тертими яблуками

[1]

Млинці з яблуками

Складники:

борошно пшеничне в.г……………………2 склянки
кефір…………………………………1 склянка
яблука……………………………2-3 шт. середніх розмірів
яйця курячі………………………..2-3 шт.
білий цукор-пісок………………2 ст.ложки
ванільний цукор………………….1 ч.ложка

сода або порошок для печива……………..1/2 ч.ложки
цукрова пудра………………………….2 ст. ложки
рослинна олія (соняшникова)……………..5-10 ст. ложок

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 2

Приготування:

1. Яблука ретельно миємо, чистимо від шкірки і серцевини. Натираємо на крупній терці.

[2]

2. Беремо три глибокі ємності.

4. У яєць відділяємо жовтки від білків у різні посудини.

5. У першій жовтки розтираємо з цукром.

[3]

 

6. У другій взбиваємо білки.

[4]

 

7. У третій вимішуємо борошно з кефіром.

[5]

 

8. Додаємо взбиті білки та розтерті з цукром жовтки до вимішаного з кефіром борошна.

[6]

 

9. До тіста додаємо ванільний цукор, порошок для печива або соду, терті яблука, ретельно все перемішуємо.

[7]

 

10. Розігріваємо олію на сковорідці, столовою ложкою викладаємо млинці (1 млинець=2-3 ст.ложки тіста).

[8]

 

11. Коли млинці зарум’яняться з одного боку, лопаткою перевертаємо їх на другий бік.

12. Готові млинці посипаємо цукровою, подаємо з сметаною, варенням, вимішаною сметаною з джемом або свіжими фруктами, медом.

[9]

Смачного ^.~