- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Місо-суп овочевий з рисом

готовий місо-суп овочевий з рисом в тарілці [1]

місо-суп

Складники:

вода…………………………………….1.5 л.

рис……………………………………………3 ст.л.

паста місо червона……………………..2 ст.л.

вакаме (сухі)……………………………….1 ст.л.

гриб сіітаке (шиітаке) сушений………….1 шт.

сухий лист водорості

комбу ……..1 шт. 2х2 см.

хана-кацуо, пластівці з сушеної риби тунця…………2 ст.л.

цибуля ріпчаста…………………………………1/2 шт. невеликих розмірів

картопля……………………………………….2-3 шт. невеликих розмірів

морква………………………………………..1 шт. невеликих розмірів

кабачок………………………………………..2-3 плястерки (скибки)

капуста білокачанна або пекінська…………………1-2 невеликі листочки

петрушка

сіль, перець за смаком

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 4

 

Спосіб приготування:

[2]

продукти для місо-супу овочевого

1. Кладемо в каструлю з водою комбу і цибулину, варимо на середньому вогні. Одразу перед закипанням виймаємо цибулину (її можна наприкінці дрібно порізати та додати до овочів) та розмоклу комбу, доводимо воду до кипіння і всипаємо хана-кацуо.

бульйон для місо-супу [3]

бульйон для місо-супу

2.Варимо на маленькому вогні 2 хв., поки пластівці не спливуть на поверхню. Проціджуємо бульйон.

3. В проціджений бульйон кладемо помитий рис та гриб, варимо на маленькому вогні 10 хв. Розмоклий гриб виймаємо, нарізаємо плястерками, дрібно нарізаємо вийняту спочатку комбу та кладемо назад до каструлі.

4. Овочі нарізаємо дрібними кубиками, моркву – півкружальцями, листки капусти нарізаємо на квадратики, кладемо в каструлю, варимо~15-20 хв. на маленькому вогні до готовності. Розтовчуємо вакаме, перемішуємо з супом і закриваємо кришку ще на 5 хв.

нарізані овочі [4]

овочі для місо-супу

5. Місо заливаємо теплою водою (1/2 скл.), розмішуємо та вливаємо до супу.

паста місо червона [5]

паста місо червона

6. Додаємо дрібно нарізану зелень петрушки, солимо та перчимо за смаком. Також можна додати дрібно порізану зварену в бульйоні цибулину та хана-кацуо.

Смачного! Ітадакімас!

Примітки:

місо-суп готовий [6]

готовий місо-суп овочевий з рисом