- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Лимонний пиріг

складники [1]

складники для лимонного пирога

Складники:

борошно пшеничне………………500 гр.

цукор……………………3 ст.л.

цукор-пудра………….1 ст.л.

ванільний цукор…….1 ч.л.

яйце куряче……………………1 шт.

лимон…………………1 шт.

сметана……………….2 ст.л.

вершки…………………50 мл.

масло…………………..50 гр.

розпушувач…………..1 ч.л.

 Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 3

 

Спосіб приготування:

1.

Лимон зварений [2]

Цілий зварений лимон

Лимон заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, воду зливаємо і повторюємо цю процедуру три рази. Останній раз варимо лимон на маленькому вогні до пом’якшення. Зварений лимон охолоджуємо.

2.

Додаємо розпушувач [3]

До борошна додаємо розпушувач

Борошно вимішуємо з розпушувачем, ванільним цукром і чайною ложкою цукру-пудри.

3.

Зварнеий розрізаний лимон [4]

зварений лимон чистимо від кісточок

Лимон розрізуємо на чотири частини, вибираємо кісточки і розминаємо виделкою чи подрібнюємо блендером. Можна залишити цілі четвертинки та розтерти всі складники разом.

4.

Додаємо цукор [5]

Додаємо цукор до вимішаного з розпушувачем борошна

До борошна додаємо цукор.

борошно [6]

борошно

Та ретельно вимішуємо

5.

додаємо лимон [7]

додаємо лимон

Додаємо до борошна порізане масло, яйце та лимон.

6.

додаємо сметану [8]

додаємо сметану

Вливаємо сметану та вершки та перетираємо отриману масу до однорідного стану.

7. Отриману масу викладаємо у підготовану змащену і викладену вощеним папером форму та випікаємо в нагрітій 200 С духовці  ~30 хв.

8. Нарізуємо пиріг порційними шматками та посипаємо цукром-пудрою.

Смачного ^.^