- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Лящ, запечений з яблуками

 

[1]Складники:

лящ…………………………………1 кг.

яблука………………………………1 шт.

цибуля……………………………….1 шт.

часник……………………………… 3-4 зубчики

кефір………………………………..4 ст. ложки

лимон……………………………….5-6 плястерок

сіль (1 чайна ложка), перець чорний мелений, перець чорний горошком(4 шт.), перець духмяний (2 шт.), лавровий листок (2 шт.), базилік сушений (1 чайна ложечка)

Приготування:

1. Почищеного ляща натираємо сіллю і даємо постояти 5-10 хвилин.

2. Яблука очищуємо, нарізаємо на дрібні кубики та вимішуємо з базиліком.

3. Кефір вимішуємо з спеціями і потовченим в ступці часником та натираємо цим соусом рибу.

4 . Начиняємо ляща підготованими яблуками та зашиваємо білою ниткою.

5. Нарізаємо цибулю кільцями та обкладаємо ними рибу. Зверху докладаємо плястерки лимону та ставимо ляща в холодне місце на 8-10 годин.

6. Ставимо в розігріту до 180º С духовку на 45-60 хв. (в електричну духовку на 30 хв.).

7. Подаємо з легким білим соусом. Смачного ^.^

[2]