- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Квашена капуста з білими грибами (тушкована)

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

гот-тушкована-капуста-з-білими-грибами-etnocook.com.ua [2]

Квашена капуста тушкована з білими грибами та зеленню

Рецепт овочевої страви “Квашена капуста тушкована з сушеними білими грибами” від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

капуста квашена………………….400 г
білі гриби сушені………………. 20 г
олія рослинна (соняшникова)……………30 г
вода……………………………250 мл.
сметана…………………………..50 г
цибуля……………………1 шт.
часник……………………2-3 зубчики
сіль………………..за смаком
зелень………………за смаком

1 квашена-капуста-з-грибами-складники [3]

Складники для приготування страви: квашена капуста, білі сушені гриби, сметана, цибуля, часник, зелень

Час приготування: 1год.  відмочування грибів (або на ніч) + ~1 год приготування

Кількість порцій: 2

Інвентар: ніж, ложка, дошка для нарізки, сковорідка, плита

Складність: дуже просто

Спосіб приготування:

1.

2 заливаємо-гриби-окропом [4]

Сушені гриби заливаємо окропом

Гриби у глибокому посуді заливаємо окропом (250 мл.), щільно закриваємо та даємо настоятися 1 годину (можна на ніч).

3 сушені-білі-карпатські-гриби-етнокук [5]

Вимочені білі гриби

2.

6-сушені-білі-гриби-варимо [6]

Варимо відмочені гриби

Гриби варимо в відварі, в якому вони замочувалися, на малому вогні, до готовності:  ~10 хв. після закипання (до розм’якшення).

3.

7-відвар-грибів-зливаємо-етнокук [7]

Відвар з зварених грибів зливаємо

Відвар з грибів зливаємо в окремий посуд і згодом додамо до капусти під час тушкування (див. пункт 10). Гриби можна за бажанням нарізати дрібнішими шматками.

4.

4-нарізуємо-часник-для-страви-квашена-капуста-з-білими-грибами-від-традиційної-етнічної-кухні-етнокук [8]

Нарізуємо та розминаємо часник

Часник миємо, чистимо, дрібно нарізуємо та розминаємо за допомогою часникодавки (пресу для часнику), товкачика або ножа.

5.

5-нарізуємо-цибулю-квашена-капуста-від-етнокук [9]

Цибулю дрібно нарізуємо

Цибулю миємо, чистимо, дрібно нарізуємо спочатку кільцями, потім вздовж соломкою, а потім впоперек на маленькі шматочки.

6.

8-дрібнонарізану-цибулю-пасеруємо-на-сковорідці-етнічні-страви-етнокук [10]

Дрібнонарізану цибулю пасеруємо до золотистого кольору

Цибулю пасеруємо на розігрітій сковорідці з олією, на маленькому вогні, весь час помішуючи, до золотистого кольору.

7.

9-додаємо-гриби-до-цибулі-золотистого-кольору-етнокук [11]

До цибулі додаємо гриби, перемішуємо.

8.

10-додаємо-часник-до-тушкованих-грибів-етнокук [12]

Додаємо часник

Додаємо часник, вимішуємо.

9.

11-квашена-капуста-до-грибів-etnocook.com.ua [13]

Додаємо квашену капусту

Квашену капусти миємо в холодній воді від розсолу, відтискаємо, додаємо до грибів з цибулею та часником, ретельно вимішуємо.

12-вимішуємо-капусту-з-білими-грибами [14]

Вимішуємо капусту з грибами

10.

13-додаємо-відвар-з-грибів-etnocook.com.ua [15]

Вливаємо грибний відвар

Додаємо відвар з грбів (див. пункт 3)


11.

14-сметана-до-тушкованої-капусти-etnocook.com.ua [16]

Додаємо сметану

Додаємо сметану.

12.

15-вимішані-складники-для-квашеної-капусти-тушкованої-з-грибами-etnocook.com.ua [17]

Вимішуємо квашену капусту з грибами та сметаною

Всі складники вимішуємо, за смаком солимо і тушкуємо під закритою покришкою на маленькому вогні ~ 5 хв.

13.

гот-тушкована-квашена-капуста-з-білими-сушеними-грибами-etnocook.com.ua [18]

Тушковані білі гриби з квашеною капустою в сметані

Тушковану квашену капусту з білими грибами прикрашають дрібнонарізаною зеленню та подають як окрему страву, гарнір до м’яса або ж використовують як начинку для вареників та пиріжків.

Смачного ^.~

Примітки: