Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

11-українська-страва-куряче-серце-у-сметанному-соусі-етнокук

Рецепт м’ясної страви “Курячі серця в сметані” від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

Складники:

серця курячі…………………500 г

вода…………………………….2 л.

олія рослинна (соняшникова)………50 мл

сметана……………………….250 мл.

цибуля ріпчаста…………………………1 шт.

часник………………………….3-4 зубчики, за смаком

морква………………………….50 г

сіль……………………………….за смаком

зелень кропу, петрушки, цибулі, квасок………………….дрібнонарізана, за смаком

перець чорний мелений та горошком, лавровий листок……………………………….. за смаком

Час приготування: 1,5 год.

Кількість порцій: 4

1-курячі-серця-в-сметані-складники

 

Спосіб приготування:

1.

2-відварюємо-курячі-серця-етнокук

Помиті в холодній воді курячі серця заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, ставимо на маленький вогонь, додаємо за бажанням сіль, чорний перець горошком та лавровий лист і варимо 10 хв. після закипання, знімаючи шумовиння.

2.

3-чистимо-та-нарізуємо-серця

Бульйон зливаємо в окрему посудину. Серця промиваємо, відрізуємо зайвий жир та судини з верхньої частини, нарізуємо вздовж або впоперек на дві-три частини.

3.

4-нарізуємо-цибулю-і-часник-етнокук

Цибулю та часник миємо, чистимо, дрібно шаткуємо.

4.

5-підсмажуємо-цибулю-та-часник-етнокук

Пасеруємо цибулю в олії до злегка золотистого кольору.

5.

6-серця-вимішуємо-з-цибулею-етнокук

Додаємо серця в каструлю з цибулею, тушкуємо на маленькому вогні під щільно закритою покришкою ~15 хв. помішуючи.

6.

7-додаємо-моркву-етнокук

Додаємо натерту на дрібній тертці моркву, вимішуємо, тушкуємо ще 5 хв..

7.

8-додати-сметану-до-тушкованих-курячих-сердець-етнокук

Додаємо сметану, ретельно вимішуємо, солимо за смаком, тушкуємо на маленькому вогні під закритою покришкою ще 5 хв. Вимішуємо

9-вимішуємо-курячі-серця-з-сметаною-етнокук

8.

10-курячі-серця-тушковані-в-сметані-етнокук

Готову страву прикрашаємо зеленню та подаємо гарячою. Дуже добре підійде до вареників та галушок, а також овочевих страв.

Смачного! ^.~

Примітки:

  •  якщо соус загустий, можна розбавити його, додавши 2-3 ст.л. бульйону з курячих сердець
  • для густини соусу можна добавити під час тушкування 1 ст.л. підсмаженого борошна або картопляного крохмалю

 

 

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>