- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Куряче філе, тушковане з зеленню

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

5-tushkovana-kuryacha-filejka-retsept-etnokuk-ukrajina [2]

Рецепт приготування низькокалорійного дієтичного тушкованого курячого м’яса – покроковий опис з поясненням, фото приготування та корисними порадами від української традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

куряче філе…………..500 г
вода………………50 мл.
олія рослинна (соняшникова)………50 мл
цибуля ріпчаста……………..50 г
часник…………………..3-4 зубчики
зелень кропу……………….~20 г., за смаком
зелень цибулі………………~50 г., за смаком
сіль……………………~4 г., за смаком
цукор……………………~4 г., за смаком

Час приготування:  1 год.

Кількість порцій: ~ 4

Складність: просто

Інструменти та кухонний інвентар:  ніж, кухонна дошка, дерев’яна ложка, дерев’яна  лопатка, глибокий посуд, плита, сковорідка

Спосіб приготування:

1.

2-marynujemo-kuryatynu-retsept-etnokuk [3]

Куряче філе ретельно миємо у холодній воді, при потребі вирізуємо плівки. Зелень дрібно нарізуємо. М’ясо і зелень кладемо у глибокий посуд, додаємо за бажанням сіль та цукор, перемішуємо і даємо постояти ~15-20 хв.

2.

3-tushkujemo-myaso-na-skovoridtsi-ukrajinskyj-retsept-etnokuk [4]

На сковорідці нагріваємо олію і кладемо замариновану курятину, обсмажуємо до злегка золотистого кольору з обох боків, після цього вогонь зменшуємо до найменшого.

3.

4-kuryache-file-tushkovane-etnokuk [5]

Тушкуємо курку з зеленню на маленькому вогні ~30 хв. під закритою кришкою, додавши воду. Про потребі слід додати ще трохи води.

4.

6-dijetychne-nyzkokalorijne-kuryache-file-tushene-retsept-etnokuk [6]

Подаємо тушковане куряче філе з зеленню, приготоване за рецептом традиційної етнічної кухні Etnocook гарячим, з гарніром або з сирими овочами та зеленню.

Смачного!