- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Ковбаса домашня варена

ковбаса [1]

ковбаса домашня

Складники:

полядвиця свинна без кісток………………………………..500 гр.

кишки почищені (оболонка)……………………………….. ~2 м.

часник………………………………………………………………….1 головка

цибуля…………………………………………………………………1 шт.

зелень кропу………………………………………………………..50 гр.

сіль……………………………………………………………………..10 гр.

перець чорний мелений……………………………………….5 гр.

лавровий лист………………………………………………………5 шт.

перець духмяний горошком………………………………….5 шт.

олія соняшникова………………………………………………..5 ст.л.

Час приготування: 24 год. настоювати+ 1 год.

Кількість порцій: виходить приблизно чотири ковбаси діаметром як десертна тарілка

 

Спосіб приготування:

1. М’ясо нарізуємо невеличкими шматочками 1х1 см, солимо (5 гр. солі) та перчимо.

2. До м’яса видавлюємо часник, додаємо дрібно нарізану зелень.

3. Цибулю нарізуємо крупно, вимішуємо з м’ясом, додаємо перець горошком і лавровий лист.

4. Все ретельно вимішуємо та ставимо в холодильник на 1 добу.

м'ясо для ковбаси [2]

підготовлене м'ясо

5. Кишки ретельно промиваємо холодною водою, розрізуємо на частини ~40-50 см.

набиваємо кишку [3]

набиваємо кишку м'ясом

6. З одного краю відрізаного шматку кишки зав’язуємо вузлик і начиняємо підготовленим м’ясом. При накопиченні повітря  проколюємо стінку кишки голкою. В кінці залишаємо декілька см. відстані і зав’язуємо вузлик.

начинюємо кишки м'ясом [4]

підготовлені кишки наповнюємо начинкою

7. У великій каструлі доводимо воду до кипіння, підсолюємо її (5 гр. солі) і кладемо зроблені ковбаси на 10 хв. в окріп.

8. Зварену ковбасу виймаємо з окропу, витираємо паперовим рушничком. Для зберігання її можна заморозити або залити в глиняному горщику смальцем та поставити в прохолодне місце.

9. Ковбасу, яку хочуть спожити, проколюють в декількох місцях голкою, ставлять у форму для запікання, заливають олією і ставлять в духовку (200° С ) на ~ 30 хв. до зарум’янення.

зварена ковбаса [5]

ковбаса зварена, підготовлена до зберігання чи запікання

Смачного ^.~