- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Книдлі запечені

Книдлі з сиром під грибною підливою

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

книдлі з сиром під грибною підливою [2]

книдлі з сиром під грибною підливою

Складники:

картопля…………….1,5 кг
крохмаль картопляний….1 ст.л.
сир домашній коров’ячий…..250 гр.
борошно пшеничне вг………2 ст.л.
кріп (зелень)……3 ст.л
яйце куряче…………….1 шт
олія рослинна (соняшникова)…..5 ст.л.
сіль(бажано морська, за смаком)
чорний перець горошком…… 5 шт.
чорний перець мелений (за смаком)
лавровий листок…………..1-2 шт.
вода (для варіння картоплі)………………~2 л.
вода (для варіння книдлів)…………………….4 л.

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 6

Складність: середня

Приготування:

1.

натираємо картоплю на тертці [3]

натираємо картоплю на тертці

Кілограм картоплі ретельно миємо, чистимо та натираємо на тертці.

2.

відтиснена натерта картопля [4]

картопля натерта, без соку

Натерту картоплю відтискаємо від соку через марлю або сито, залишаємо відтиснену масу, сік не потрібний.

3.

картоплю варимо [5]

картоплю варимо

Решту картоплі (пів кілограма) миємо, чистимо, нарізуємо кубиками та ставимо варити.

4.

варена товчена картопля [6]

варена товчена картопля

Від звареної картоплі зливаємо воду і розминаємо її товкачем до однорідної маси, щоб не було грудочок.

5.

картопляна маса на книдлі [7]

картопляна маса на книдлі

В один посуд кладемо картоплю терту і варену, яйце, крохмаль, солимо та перчимо за смаком, розмішуємо.

6.

додаємо борошно [8]

додаємо борошно

До отриманої маси додаємо борошно та вимішуємо тісто для книдлів.

7.

нарізуємо кріп [9]

нарізуємо кріп

Зелень кропу миємо та дрібно нарізуємо

8.

сир з зеленню [10]

сир з зеленню

Для начинки сир розминаємо з зеленню, солимо за смаком

9.

виробляємо книдлі [11]

виробляємо книдлі

Руками відщипуємо від тіста для книдлів невеличкий шматок, розміром як куряче яйце, розминаємо його на долоні, ставимо чайну ложку начинки, заліплюємо з усіх боків. Ставимо сирі книдлі на посипану борошном поверхню.

10.

зварені та запечені книдлі [12]

зварені та запечені книдлі

У великій каструлі доводимо до кипіння 4л. води, додаємо сіль, чорний перець горошком, лавровий листок. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо невеликими порціями (по 5-7 шт.) книдлі. Коли книдлі з дна каструлі піднімуться на поверхню, виймаємо їх і ставимо у вогнетривку змазану жиром посудину. Коли зваримо всі книдлі, заливаємо їх грибною підливою [13], закриваємо фольгою і ставимо у розігріту 200 С духовку на ~20 хв.

Смачного!

Примітки: