- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Каша гречана

Складники:

крупа гречана………2 склянки
вода………………4 склянки
олія рослинна (соняшникова)……4 ст.л
сіль, перець чорний мелений, куркума, перець чорний горошком, лавровий листок……..за смаком

Приготування:
1. Суху гречану крупу висипаємо на сковорідку і на невеликому вогні підсмажуємо, весь час перемішуючи, аж поки вона не почне злегка потріскувати.

[1]
2. В кастрюлю наливаємо олію, додаємо сіль і спеції, висипаємо підсмажену крупу, все ретельно вимішуємо.

[2]

 

3. Заливаємо гречану крупу 4 склянками гарячого окропу, доводимо до кипіння, накриваємо покришкою і на маленькому вогні варимо ~20 хв не розмішуючи.

[3]

 

4. Коли гречка вбере всю воду ставимо її в розігріту 220 С духовку на 5-10 хв. або закутуємо в шерстяну ковдру на 20-30 хв.

[4]
Готову страву подавати з тушкованим або смаженим м’ясом, печінкою курячою з гвоздикою [5], вареними яйцями, грибною підливою, підсмаженою на рослинній олій цибулею або морквою.

Смачного ^.~