- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Капустяні галушки

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Тут з салом галушки лигали, Лемішку і куліш глитали.

І.Котляревський “Енеїда”

Галушки з капусти

 галушки капустяні [2]

Складники:
капуста білоголова… 500г
молоко коров’яче……100 мл
масло вершкове……..50г
борошно пшеничне в/г…….150г
яйце куряче…….2 шт.
олія рослинна (соняшникова)……….50 г
цибуля ріпчаста………..50 г (за смаком)
сіль…………………за смаком
цукор……………….. ~4-5 г, за смаком
сметана…………………за смаком
зелень………………….за смаком

Час приготування: ~ 1 год.

Кількість порцій: 4

Спосіб приготування:

1.

капусту на галушки вимішуємо [3]

 

Капусту помити, розрізати, видалити качан, дрібно нашаткувати, посолити, перемнути рукою, залити молоком, додати масло і тушкувати на малому вогні до пом’якшення ~30 хв.

2.

для тіста на галушки додаємо борошно [4]

В каструлю з тушкованою капустою додати просіяне борошно малими порціями, весь час помішуючи.

3.

додаємо яйця [5]

Однорідну масу зняти з вогню, поставити вистигнути до кімнатної температури. Додати яйця і цукор, ретельно вимішати тісто.

4.

нарізуємо галушки [6]

Кухонну поверхню (стіл або дошку) посипати борошном або сухарями, утворити з тіста видовжені валики ~2-3 см в діаметрі, розкатати їх по посипаній поверхні та нарізати гострим ножем невеликі галушки ~1-1,5 см шириною.

Варити галушки слід малими порціями у великій кількості окропу на маленькому вогні ~5-10 хв. після того, як вони піднімуться на поверхню.

Зварені галушки викласти в глибоку миску, полити підсмаженою на олії цибулею, додати сметану та зелень та подавати гарячими.

Смачного ^.~

Примітки: