- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Грибна підлива

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

грибна підлива [2]

грибна підлива

Українська страва “Підлива з грибами” – рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

 Складники:

гриби (білі, маслюки, лисички, сироїжки)……………600 гр.

сметана……………………………….250 гр.

олія…………………………………..5 ст.л.

цибуля ріпчаста………………………….1 шт. середніх розмірів

часник……………………………….1 головка (5-6 зубчиків)

лавровий листок…………………2 шт.

зелень кропу, цибулі………….за смаком

сіль, перець чорний мелений………за смаком

 

Час приготування: 45 хв.

Кількість порцій: 4

Складність приготування: просто

гриби на підливу [3]

гриби на підливу

Спосіб приготування:

1. 

обсмажуємо гриби [4]

обсмажуємо гриби

Гриби ретельно миємо, чистимо, нарізуємо невеличкими шматочками. Цибулю нарізуємо кубиками, обсмажуємо в олії на сковорідці до золотистого кольору, додаємо крупнонарізані стебла кропу. Додаємо гриби, лавровий листок, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хв., час від часу помішуючи гриби кописткою.

2. 

товчемо часник і нарізуємо зелень [5]

товчемо часник і нарізуємо зелень

Товчемо часник, нарізуємо зелень кропу і цибулі.

3.

грибна підлива на сковорідці [6]

грибна підлива на сковорідці

До грибів на сковорідці додаємо зелень, товчений часник, сметану, солимо, перчимо, ретельно все вимішуємо.

Смачного!

грибна підлива готова [7]

грибна підлива готова

Грибна підлива дуже добре підходить до дерунів [8], галушок з картоплею [9], сочевиці [10], книдлів [11]

 Примітки: