Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

готові-гречаники-український-рецепт-етнокук

Рецепт українських Гречаників · Етнічна кухня · Etnocook

Українська страва “Гречаники з м’ясом” – рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

гречана крупа…………..200 г
вода………………..400 мл
яйця перепелині…………….4 шт

м’ясо свинина……………500 г
панірувальні сухарі…………50 г
часник……………..3-4 зубчики, до смаку
цибуля…………….1 шт. невеликих розмірів
сіль……………….~ 4 г, до смаку
перець………………до смаку
зелень цибулі, петрушки, кропу………………до смаку

гречаники-складники-гречка-корейка-яйця-аперепелині-українська-кухня-етнокук

Основні складники гречаників

Час приготування: 2 год.

Кількість порцій: 4

Спосіб приготування:

1.

сформовані-гречані-млинці-українська-страва-етнокук-кулінарний-блог

Формуємо гречаники

Гречку заливаємо холодною водою і варимо до готовності на маленькому вогні ~20 хв. Злити залишки води.

М’ясо миємо в холодній воді, перемелюємо на фарш.

Змішуємо крупу з мʼясним фаршем, додаємо яйця, дрібнонарізану цибулю, товчений часник, солимо, перчимо до смаку. За бажанням додаємо дрібнонарізану зелень.

Формуємо невеликі млинці, обкачуємо з усіх боків в панірувальних сухарях.

2.

запечені-гречаники-етнокук

Запікаємо гречаники

Викладаємо сформовані гречаники на підготовану форму для випічки, яка може бути змащена жиром, вистелена провощеним папером або фольгою.

Випікаємо в попередньо розігрітій печі 180 С до готовності, ~30 хв.

3.

грецаники-традиційна-етнічна-кухня-етнокук

Гречаники

Готові гречаники можна подавати як самостійну ставу або з гарніром, додавши зелень, грибну підливу, сметану.

Смачного ^.~

Рецепт дала Нога Ніна Павлівна

Примітки:

  • для покращення смаку фарш можна взяти в рівних пропорціях свинячий, яловичий та курячий
  • перепелині яйця можна замінити курячими (1 шт. за даним рецептом)
  • гречаники можна приготувати на сковорідці, підсмажуючи на рослинній олії з обох боків

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>