- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Деруни

складники [1]

Складники для дерунів

Складники:

Картопля………..1 кг.

Цибуля ріпчаста…….1 шт. середніх розмірів

Часник………………..2-3 зубчики, за смаком

Молоко………………..~ 1 склянка

Яйце………………………….1-2  шт.

Сир домашній…………………100 гр.

Борошно пшеничне вищого ґатунку………. 2 ст.л

Олія соняшникова рафінована…………….~1/2скл.

Зелень петрушки та кропу………за смаком

Сіль, перець……………………………за смаком

Час пригот ування: 1 год.

Кількість порцій: 4

Спосіб приготування:

1.

терта картопля [2]

відтискаємо терту картоплю

Картоплю ретельно миємо,  чистимо, натираємо на тертці до кашоподібного стану. Через марлю відціджуємо сік з картоплі та зливаємо його в склянку, щоб заміряти кількість.

2.

молоко [3]

вливаємо молоко

Заливаємо в картоплю молоко.  Слід дивитися по соковитості картоплин, скільки молока потрібно – приблизно стільки, скільки ми вижали соку.

3.

тісто на деруни [4]

тісто на деруни

Додаємо до картоплі з молоком сир, яйце, дрібно нарізану зелень, товчений часник, просіяне борошно, ретельно все вимішуємо до однорідної маси.

На сковорідці розігріваємо олію, виробляємо невеликі млинчики з вимішаної маси і смажимо з обох боків.

Подаємо з сметаною, грибною підливою або курячою печінкою [5].

Смачного ^.^

деруни [6]
деруни