- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Чир

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Стародавня традиційна гуцульська страва Чир

Чир в горщику [2]

Чир в горщику

Складники:
борошно…………200 г
молоко…………900 мл
масло солодковершкове……150 гр
зелень цибулі………..50 гр
сіль……….за смаком

Час приготування: ~30 хв

Кількість порцій: 2

Складники для приготування Чиру [3]

Складники для приготування Чиру

Спосіб приготування:

1. [4]

До просіяного борошна додаємо 50 гр масла, доливаємо гаряче молоко та ретельно вимішуємо до однорідної консистенції.
2.

[5]

Вимішану масу перекладаємо в глиняний горщик.
3.

[6]

Додаємо дрібнонарізану зелень, решту масла, сіль за бажанням та кладемо закритий кришкою горщик в розігріту 200С духовку на 20 хв.
4.

[7]

Готовий чир розливаємо в порційний глибокий посуд, подаємо гарячим з свіжою зеленню. За бажанням можна додати сметану.
Смачного ^.~

Примітки: