Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Стародавня традиційна гуцульська страва Чир

Чир в горщику

Чир в горщику

Складники:
борошно…………200 г
молоко…………900 мл
масло солодковершкове……150 гр
зелень цибулі………..50 гр
сіль……….за смаком

Час приготування: ~30 хв

Кількість порцій: 2

Складники для приготування Чиру

Складники для приготування Чиру

Спосіб приготування:

1.

До просіяного борошна додаємо 50 гр масла, доливаємо гаряче молоко та ретельно вимішуємо до однорідної консистенції.
2.

Вимішану масу перекладаємо в глиняний горщик.
3.

Додаємо дрібнонарізану зелень, решту масла, сіль за бажанням та кладемо закритий кришкою горщик в розігріту 200С духовку на 20 хв.
4.

Готовий чир розливаємо в порційний глибокий посуд, подаємо гарячим з свіжою зеленню. За бажанням можна додати сметану.
Смачного ^.~

Примітки:

  • Чир при вимішуванні повинен бути рідким, як суп-пюре. Якщо маса при вимішуванні получається дуже густа, слід додати трохи більше молока
  • глиняний горщик можна закрити кришкою, фольгою або заліпити тонким шматочком прісного тіста
  • Загальноприйнято готувати Чир з кукурудзяного борошна, проте традиційний рецепт включає в себе пшеничне та житнє борошно, так як кукурудза не є етнічним продуктом України та була завезена в 17 ст. після відкриття Колумбом Америки

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>