Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Як гуща в сирівці іграє,
Шиплять, як кваснуть, буряки
«Енеїда» Івана Котляревського

буряковий квас

буряковий квас

Складники:

червоний буряк…………….300 гр
вода……………………..500 мл.
житній хліб………………30 гр (1 скибка)

Спосіб приготування:

1.

буряк нарізаний на квас буряковий

буряк нарізаний на квас буряковий

Буряк ретельно миємо, чистимо та нарізуємо скибками.

2.

приготування бурякового квасу

приготування бурякового квасу

Нарізані буряки щільно складаємо в посуд для приготування, заливаємо водою, зверху кладемо скибку хліба, зав’язуємо чистим полотном або марлею та кладемо в тепле місце на ~ 4 дні. Коли буде готовий, використовувати для приготування страв або зберігати в холодному місці (в холодильнику).

Примітки:

  • можна готувати квас без додавання хліба
  • слід брати скляний, емальований, глиняний або дерев’яний посуд
  • буряковий квас додають до багатьох перших та другий страв: борщів, супів, юшок, шпундрі та інших, а також його можна пити
  • воду для квасу можна відфільтрувати або прокип’ятити та дати вихолонути

Рецепт Бурякового Квасу англійською мовою Beet Kvass (Buryakovyi Kvas) http://etnocook.com/beet-kvass/

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>