- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Булки з козячим сиром

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

булки з козячим сиром [2]

булки з козячим сиром

Складники:
борошно пшеничне……………….500 г.
закваска хмелева [3] або звичайна [4]…….3 ст.л.
козячий сир…………………….200 г.

яйце куряче………………………2 шт.
молоко…………………………1 скл.
зелень кропу………………….за смаком, ~50 г
варені овочі (картопля)……………..200 г.
цибуля ріпчаста……………………50 г
цибуля зелена…………………….20 г
олія рослинна…………………….150 г.
часник………………………..4-5 зубчиків, за смаком
сіль………………………..10 г, за смаком
цукор……………………….5 г, за смаком

Час приготування: 12 год. приготування тіста + 2 год. приготування булок

Складність: середня

Спосіб приготування:

1.

тісто для булок на заквасці [5]

тісто для булок на заквасці

Борошно просіюємо, додаємо закваску, за смаком сіль (~4 г), цукор (5 г), 2 ст.л. олії, тепле молоко та одне яйце і замішуємо еластичне тісто, яке ставимо в тепле місце на 12 год, щоб підросло.

2.

складники для булок з козячим сиром [6]

складники для булок з козячим сиром

Для приготування начинки беремо сир, зварені або приготовані в пароварці овочі, дрібнонарізану зелень кропу та цибулі, нарізану та підсмажену на 2 ст.л олії ріпчасту цибулю та 1 яйце, все це розминаємо і вимішуємо в однорідну масу, за смаком солимо.

3.

викладаємо начинку на одну половину тіста [7]

викладаємо начинку на одну половину тіста

Тісто розкатуємо в пласт товщиною 10-12 мм., на одну частину чайною ложкою викладаємо начинку, залишаючи проміжки з усіх боків по 1,5-2 см.

4.

накриваємо начинку вільним кінцем тіста [8]

накриваємо начинку вільним кінцем тіста

Вільною половиною тіста накриваємо частину з начинкою.

5.

вирізуємо булочки з тіста [9]

вирізуємо булочки з тіста

Склянкою вирізуємо булочки, так щоб горбик з начинкою був у середині кола, а до країв залишалась відстань. Вирізані булки складаємо на змазану жиром вогнетривку форму і ставимо в тепле місце на 30 хв., щоб трохи розстоялися.

6.

готові булки з козячим сиром [10]

готові булки з козячим сиром

Ставимо випікати і розігріту 170 С духовку на ~40 хв. Як будуть готові, одразу полити олією, вимішаною з товченим часником. Коли вистигнуть, подавати до столу, для зберігання перекласти в полотняний мішок та загорнути в харчову плівку.

Смачного!

Примітки: