Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

булки з козячим сиром

булки з козячим сиром

Складники:
борошно пшеничне……………….500 г.
закваска хмелева або звичайна…….3 ст.л.
козячий сир…………………….200 г.

яйце куряче………………………2 шт.
молоко…………………………1 скл.
зелень кропу………………….за смаком, ~50 г
варені овочі (картопля)……………..200 г.
цибуля ріпчаста……………………50 г
цибуля зелена…………………….20 г
олія рослинна…………………….150 г.
часник………………………..4-5 зубчиків, за смаком
сіль………………………..10 г, за смаком
цукор……………………….5 г, за смаком

Час приготування: 12 год. приготування тіста + 2 год. приготування булок

Складність: середня

Спосіб приготування:

1.

тісто для булок на заквасці

тісто для булок на заквасці

Борошно просіюємо, додаємо закваску, за смаком сіль (~4 г), цукор (5 г), 2 ст.л. олії, тепле молоко та одне яйце і замішуємо еластичне тісто, яке ставимо в тепле місце на 12 год, щоб підросло.

2.

складники для булок з козячим сиром

складники для булок з козячим сиром

Для приготування начинки беремо сир, зварені або приготовані в пароварці овочі, дрібнонарізану зелень кропу та цибулі, нарізану та підсмажену на 2 ст.л олії ріпчасту цибулю та 1 яйце, все це розминаємо і вимішуємо в однорідну масу, за смаком солимо.

3.

викладаємо начинку на одну половину тіста

викладаємо начинку на одну половину тіста

Тісто розкатуємо в пласт товщиною 10-12 мм., на одну частину чайною ложкою викладаємо начинку, залишаючи проміжки з усіх боків по 1,5-2 см.

4.

накриваємо начинку вільним кінцем тіста

накриваємо начинку вільним кінцем тіста

Вільною половиною тіста накриваємо частину з начинкою.

5.

вирізуємо булочки з тіста

вирізуємо булочки з тіста

Склянкою вирізуємо булочки, так щоб горбик з начинкою був у середині кола, а до країв залишалась відстань. Вирізані булки складаємо на змазану жиром вогнетривку форму і ставимо в тепле місце на 30 хв., щоб трохи розстоялися.

6.

готові булки з козячим сиром

готові булки з козячим сиром

Ставимо випікати і розігріту 170 С духовку на ~40 хв. Як будуть готові, одразу полити олією, вимішаною з товченим часником. Коли вистигнуть, подавати до столу, для зберігання перекласти в полотняний мішок та загорнути в харчову плівку.

Смачного!

Примітки:

  • до козячого сиру можна додати будь-які овочі та навіть зварені бобові (наприклад, квасолю)
  • рецепт приготування закваски на хмелю http://etnocook.com.ua/zakvaska-z-hmelyu/
  • рецепт приготування найпростішої закваски  http://etnocook.com.ua/hlibna-rozchyna-zakvaska-dlya-tista/
  • так як козячий сир, приготований з козячого молока, може мати деякий специфічний присмак, то до начинки рекомендується додати різноманітних запашних трав, таких як кріп, петрушка, острогін, чебрець

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>