- Etnocook: сайт етнічної кухні - http://etnocook.com.ua -

Булки на хмелевій заквасці

Пишні булки на природній заквасці з хмелю

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

булки на хмелевій заквасці [2]

булки на хмелевій заквасці

Складники:
Борошно пшеничне тонкого помолу………1 склянка
борошно пшеничне цільнозернове……….1 склянка
закваска з хмелю [3]……………………2-3 ст.л.
молоко……………………..1/2 скл.
масло………………………50 гр.

яйце куряче……………….2 шт.
сіль, цукор…………..за смаком

Кількість штук: 9
Час приготування: 10 год. вистоювати тісто+20 хв. приготування+ 2 год. на розстоювання+~30-40 хв випікання
Складність: середня

Спосіб приготування:
1.

тісто викачуємо в невелику кульку [4]

тісто викачуємо в невелику кульку

Просіюємо борошно, додаємо закваску, тепле молоко (при потребі його можна взяти більше, все залежить від борошна), топлене масло, яйце, сіль, цукор і замішуємо еластичне тісто, ставимо його в тепле місце з стабільною температурою на 8-10 год. Ще раз вимішуємо та виліплюємо невеликі кульки.

2.

виліплюємо булки [5]

виліплюємо булки

Складаємо булки у вогнетривку змащену жиром форму, накриваємо серветкою та ставимо ще на 2 год. в тепле місце, щоб розстоялися.

3.

спечені булки [6]

спечені булки

Булки змазуємо зверху білком і випікаємо в гарячій духовці 200 С ~30-40 хв. Після випікання збризкуємо водою, даємо трохи постояти, завертаємо в полотняну серветку, а зверху запаковуємо щільно харчовою плівкою. Чекаємо, поки повністю охолонуть.

Смачного!

булки на хмелевій заквасці [7]

булки на хмелевій заквасці

Примітки: